Ticker

6/recent/ticker-posts

ကျန်းမာရေးနှင့် ညီညွတ်သော အစာကို စားသုံးခြင်း

 -basket of vegetables including tomatoes bell peppers onions lettuce mint

 တစ်ချိန်က အဆီနည်းသော အစားအသောက်များကို စားသုံးခဲ့ကြသော်လည်း၊ နောက်ဆက်တွဲ သုတေသန ပြုချက်များအရ အဆီနည်းသော အစားအစာများသည် ထိရောက်မှု မရှိကြောင်း၊ ထို့အပြင် ကျန်းမာရေးနှင့် ညီညွတ်သော အဆီများ စားသုံးခြင်းသည် ကျန်းမာရေးအတွက် အကျိုးပြုကြောင်း ပြသခဲ့သည်။  

အမေရိကန် အစားအသောက်များတွင် အဆီရာခိုင်နှုန်းသည် ၁၉၆၀ ပြည့်လွန်နှစ်များအတွင်း ၄၅ ရာခိုင်နှုန်းမှ ၁၉၉၀ ပြည့်လွန်နှစ် နှောင်းပိုင်းတွင် ၃၃ ရာခိုင်နှုန်းအထိ ကျဆင်းလာသောကြောင့်ပင် အမေရိကန်တွင် အဝလွန်ခြင်းမှာ ပို၍အဖြစ်များလာသည်။  

ဒါကြောင့် အဆီဖြတ်တာက ခါးကိုကျုံ့စေတာမဟုတ်ပါဘူး။  တစ်နှစ် သို့မဟုတ် ထိုထက်ပိုကြာသော စမ်းသပ် လေ့လာမှုများက အဆီဓါတ်နှင့် ကိုယ်အလေးချိန်ကြား ဆက်စပ်မှုကို မပြသခဲ့ပါ။

Post a Comment

0 Comments